Skip to main content

Καραμανλής:Ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει κρατικός-Στόχος η προμήθεια λεωφορείων

Πλέον στους δρόμους έχουν βγει 273 λεωφορεία έναντι 213 που ήταν όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΑΣΘ θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από τη ΔΕΘ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από το γραφείο του ΟΑΣΘ όπου συναντήθηκε μαζί με το επιτελείο του με τη νέα διοίκηση του οργανισμού.

Ο κ. Καραμανλής αρκέστηκε να δηλώσει ότι η κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη σε σχέση με αυτή που παρέλαβε καθώς πλέον στους δρόμους έχουν βγει 273 λεωφορεία έναντι 213 που ήταν όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση.

Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμα ότι ο ΟΑΣΘ θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα κρατικός και πως η πολιτική της κυβέρνησης θα εστιάσει στην προμήθεια νέων λεωφορείων.

«Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλουν οι Θεσσαλονικείς είναι να έχουν αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές σε αυτή τη φάση. Έχουμε τα ζητήματα της εκκαθάρισης που πρέπει να τελειώσουν, έχουμε τα ζητήματα στα διοικητικά δικαστήρια στα οποία έχουν πάει οι μέτοχοι. Πριν ξεκαθαρίσουν αυτά, θα ήταν ανώριμο εκ μέρους της κυβέρνησης να πάρει απόφαση για ένα τόσο σημαντικό θέμα», τόνισε.

Όπως σημείωσε, η κατάσταση στον ΟΑΣΘ ήταν τραγική,  ήταν η κατάσταση της απόλυτης διάλυσης. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα έσοδα έχουν πέσει σε μια τετραετία από 50 εκατ. στα 24 εκατ. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα υπογράμμισε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ ήταν η πρώτη η διοίκηση που άλλαξε μετά την ψήφιση του επιτελικού κράτους.