Skip to main content

Στη ΔΕΘ το 5ο Συνέδριο Τουρισμού «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο»

Το 5ο Συνέδριο Τουρισμού: «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» θα εστιάσει στην χαρτογράφηση του νέου περιβάλλοντος.

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, εντός της ΔΕΘ-Helexpo (αίθουσα ‘Αιμίλιος Ριάδης’), το 5ο Συνέδριο Τουρισμού: «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο», σε υβριδική μορφή. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Συνέδριο, που αποτελεί, σύμφωναμε την ανακοίνωση, μια εκδήλωση-θεσμό στα οικονομικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδος, επανέρχεται έπειτα από 3 έτη πανδημίας, εστιάζοντας σε επίκαιρα θέματα της τουριστικής μας βιομηχανίας που μετρά αλλεπάλληλα πλήγματα. Την αρχική καταβαράθρωση με το ξέσπασμα της πανδημίας, διαδέχτηκαν οι μεταλλάξεις του ιού και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, θέτοντας σοβαρά προσκόμματα στην ανάκαμψη του κλάδου.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στην χαρτογράφηση του νέου περιβάλλοντος, στις αλλαγές της καταναλωτικής συμπεριφοράς και θα αναδείξει τρόπους προσαρμογής των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα η εκδήλωση θα αναδείξει νέες βιώσιμες πρακτικές και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις.

«Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν ευέλικτες στρατηγικές και παράλληλα να προχωρήσουν στη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών επιλογών. Στον αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού οι ταξιδιωτικές συνήθειες ευνοούν την ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού και νέων προορισμών, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες. Η Βόρεια Ελλάδα επωφελείται από αυτές τις τάσεις που μπορούν να φέρουν μια πιο ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη και να μετριάσουν τα φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης και κορεσμού που παρατηρούνται σε γνωστούς προορισμούς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους προβεβλημένα στελέχη της αγοράς και του Τουριστικού κλάδου, εκπρόσωποι της Πολιτείας, φορέων και οργανώσεων, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ειδικότερα, στο 5ο Συνέδριο Τουρισμού: «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» θα συμμετέχουν:
- Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός, Υπουργείο Τουρισμού
- Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης)
- Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού
- Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
- Αλεξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Μαρία Κωνστάντογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Αναπτυξιακός Οργανισμός, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
- Νεκτάριος Λυκοπάντης, Program Manager, Swiss Hotel Management School
- Angelika Dimoka, Professor, Department of Decision and Information Sciences, C.T. Bauer College of Business, University of Houston