Skip to main content

Πιάτα από τους τρεις chef ambassadors της Θεσσαλονίκης στη Detrop

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουρίου θα παρουσιαστεί ο νέος Οδηγός Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης «The Contemporary Cuisine of Thessaloniki»

Το 8° Thessaloniki Food Festival συμμετέχει στη Detrop Boutique με την παρουσίαση του 2ου Γαστρονομικού Οδηγού της πόλης, του Thessaloniki Food Basket και την ανάδειξη των τριών νέων chef ambassadors για το 2018.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Φεβρουρίου ώρα 12.00 στο περίπτερο 9 της Helexpo-ΔΕΘ, στην αίθουσα σεμιναρίων.

1.Θα παρουσιαστεί ο νέος Οδηγός Γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης The Contemporary Cuisine of Thessaloniki σε δημοσιογράφους και τουριστικούς φορείς Οι συνταγές του οδηγού αναδεικνύουν τα πιάτα της πόλης στη σύγχρονη εκδοχή τους και προέκυψαν έπειτα από την ψηφοφορία του κοινού (50.000 άτομα)στη σελίδα του TFF.

2.Παρουσίαση του νέου Thessaloniki Food Basket στις 13.00 στο περίπτερο 9 της Helexpo-ΔΕΘ στο Food Bar. Το καλάθι με τοπικά προϊόντα που δημιουργήθηκε πέρσι για πρώτη φορά και ταξίδεψε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εμπλουτίστηκε με νέα προϊόντα ούτως ώστε να προβάλεται η τοπική παραγωγή στο σύνολο της, αφού τα προϊόντα θα εναλλάσονται κάθε χρονιά.

3.Παρουσίαση των 3 chef ambassadors 2018 και γευσιγνωσία των συνταγών τους στις 14.00 στο περίπτερο 9 της Helexpo-ΔΕΘ στο Food Bar. Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα αναδειχθούν τοπικοί σεφ, που ξεχώρησαν για τη δημιουργικότητά και την αγάπη τους για την τοπική γαστρονομία.

Ο Δημήτρης Τασιούλας, ο Αντώνης Μουστάκης και ο Λάμπρος Ρώσσιος θα ειναι οι chef ambassadors του 2018, που θα βοηθήσουν με την αγάπη και το ταλέντο τους στην ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης.Οι προσκεκλημένοι τουριστικοί φορείς και δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα που δημιουργήθηκαν απο τους 3 σεφ.