Skip to main content

Στη Δικαιοσύνη εναντίον του Βγενόπουλου προσφεύγει ο Σηφουνάκης

Την προσφυγή του στη δικαιοσύνη κατά του κ. Βγενόπουλου ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αναφορικά με τις παρεμβάσεις και τις αιτιάσεις του κ. Βγενόπουλου για την
Την προσφυγή του στη δικαιοσύνη κατά του κ. Βγενόπουλου ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, αναφορικά με τις παρεμβάσεις και τις αιτιάσεις του κ.Βγενόπουλου για την υπόθεση του δάσους της Σάμου. Συγκεκριμένα ο κ. Σηφουνάκης είπε: «Ως πολίτης και ενεργόςπολιτικός, δηλώνω ότι δεν πρόκειται να αφήσω αναπάντητα όσα συκοφαντικάκαι εις βάρος της ηθικής μου υπόστασης είπε δημοσίως. Έχω ήδη δώσειεντολή να ασκηθούν σε βάρος του ένδικα μέσα που παρέχει ο νόμος για τηνπροστασία του προσώπου και της τιμής μου».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο κ. Βγενόπουλος δεν ενεχείρησε ποτέ στο τ. υπουργείο Αιγαίου και στον ίδιο 50 εκατ. δραχμές (146.000 ευρώ). «Ο κ. Βγενόπουλος γνωρίζει ότι τα χρήματα κατατέθηκαν από την εταιρία του στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με αποκλειστικό αποδέκτη το Δήμο Πυθαγόρειου Σάμου, ο οποίος και τα διαχειρίστηκε αρμοδίως», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκείνος που χρωστάει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία είναι ο κ. Βγενόπουλος, που για πολλοστή φορά προσπαθεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, όπως επιχειρεί να το πράξει και με άλλες υποθέσεις συμφερόντων του, εξαπολύοντας κατά βούληση σχεδιασμένες με όλες τις επικοινωνιακές τεχνικές επιθέσεις κατά πάντων. Ο κ. Βγενόπουλος που αρέσκεται σε ιστορικές αναφορές γνωρίζει ότι η συκοφαντία είναι εύκολη μεν υπόθεση, αλλά ατιμωτική πράξη, τόσο ιστορικά όσο και κατά το νόμο και δεν αγνοεί βεβαίως ότι ακολουθεί η λογοδοσία του συκοφάντη στη κοινωνία και τη δικαιοσύνη», τόνισε.

Ο κ. Σηφουνάκης είπε ότι ο κ. Βγενόπουλος οφείλει να γνωρίζει, «παρά τις όποιες ενστάσεις του ως προς την προσωπική μου ικανότητα και ποιότητα ως πολιτικού, ότι ‘μουσειακού είδους’ δεν είναι οι Πολιτικοί που δρουν και ενεργούν δοκιμασμένοι μέσα στην κοινωνία επί τρεις σχεδόν δεκαετίες».