Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΕΕ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος χαρακτηρίζει διάτρητη τη διαδικασία που θεσμοθετεί η τροπολογία και ζητά την άμεση κατάργησή της.

Στη δικαιοσύνη κατά της τροπολογίας για τα κολλέγια αποφάσισε να προσφύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που κάνει λόγο για «απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία και να νομοθετήσει στην κυριολεξία "νύχτα" την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων, εντός τριάντα ημερών, στους επιστημονικούς φορείς.

Το ΟΕΕ σημειώνει πως η διαδικασία είναι διάτρητη και ζητά την άμεση κατάργηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία, όπως τονίζει, «κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα». Παράλληλα επισημαίνει πως θα πορευθεί σε κοινή δράση με άλλους φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου:

Η Κεντρική Διοίκηση και η Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καταγγέλλουν την απαράδεκτη μεθόδευση της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, να καταθέσει εκπρόθεσμη τροπολογία και να νομοθετήσει στην κυριολεξία «νύχτα» την εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων, εντός τριάντα ημερών, στους επιστημονικούς φορείς, αποφάσισαν:

1.Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.

2.Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.

3.Να συντονίσουν τη δράση του Φορέα με τα οικονομικά Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.

4.Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της Υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της Ε.Ε..

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητά την άμεση κατάργηση από την Κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ