Skip to main content

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Παρασκευόπουλος για το ΚΕΘΕΑ

Για κατασυκοφάντηση του ονόματός του κάνει λόγος ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση ΚΕΘΕΑ και τα όσα είπε ο Βασίλης Κικίλιας

«Αθλιότητες» χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος τα όσα λέγονται για τον ίδιο αναφορικά με την υπόθεση του ΚΕΘΕΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για κατασυκοφάντηση.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το ΚΕΘΕΑ, σπιλώνεται εξαιτίας προβλημάτων σε μια και μόνο από τις συνολικά 110 μονάδες του και πως «ακυρώνονται συλλήβδην» τα διοικητικά συμβούλια του ΚΕΘΕΑ που απαρτίζονται από προσωπικότητες που τιμά η χώρα.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε χθες σε εκπομή πως «το ΚΕΘΕΑ επιχορηγείται από το υπουργείο Υγείας με 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια ... εναλλάσσονταν στην προεδρία του ΚΕΘΕΑ επί 20 χρόνια ο κύριος Παρασκευόπουλος με τον κύριο Νοταρά- εναλλάξ. Ο κύριος υπουργός Δικαιοσύνης που άνοιξε τις φυλακές, που τους έβγαλε όλους έξω, όλους τους ποινικούς, τους εγκληματίες οι οποίοι έκαναν ξανά εγκλήματα, δολοφόνησαν ξανά, δημιούργησαν ξανά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου:

«Αθλιότητες χυδαίων συκοφαντών

Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του προσώπου μου, τώρα με νέα αφορμή το ΚΕΘΕΑ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ένας νόμος που μείωσε την εγκληματικότητα σε βαριά κακουργήματα και βελτίωσε τις συνθήκες στις ελληνικές φυλακές, ο οποίος αφορούσε το σύνολο των κρατουμένων της χώρας, αναφέρεται από τους συκοφάντες σαν να ευνοούσε μόνο μια ειδική κατηγορία κρατουμένων. Ένας οργανισμός με πολύχρονο, πανελλήνια και παγκόσμια αναγνωρισμένο έργο, το ΚΕΘΕΑ, σπιλώνεται εξαιτίας των προβλημάτων μιας μόνο από τις 110 μονάδες του. Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΕΘΕΑ, απαρτιζόμενα από προσωπικότητες που τιμά η χώρα, ακυρώνονται συλλήβδην και γίνεται λόγος για εναλλαγή κατά τα τελευταία 15 χρόνια δύο προσώπων (σε ό,τι με αφορά, υπ’ όψιν ότι η τελευταία μου προεδρική θητεία είχε λήξει το 2005).

Μόνη μου λύση είναι πλέον η προσφυγή στη Δικαιοσύνη».