Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΗΛΙΚΩΜΕΝΟΥΣ(ΦΩΤΟ)

Οι τρεις αλλοδαποί, δύο γυναίκες υπήκοοι Ρουμανίας και ένας Αλβανός υπήκοος, κατηγορούνται ότι είχαν ληστέψει έναν 80χρονο ημεδαπό στην Κατερίνη

Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας τριών ατόμων, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας από κοινού, της απλής συνέργειας σε ληστεία από κοινού, της συμμορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης.

Οι τρεις αλλοδαποί, δύο γυναίκες υπήκοοι Ρουμανίας και ένας Αλβανός υπήκοος, κατηγορούνται ότι είχαν ληστέψει έναν 80χρονο ημεδαπό στην Κατερίνη. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Κατερίνη, οι δύο γυναίκες ενεργώντας από κοινού ακινητοποίησαν 80χρονο ημεδαπό με την χρήση αναισθητικού σπρέι και αφαίρεσαν από την οικία του ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα όπου τις ανέμενε ο συνεργός τους.

Όπως διαπιστώθηκε η 22χρονη λίγες ημέρες μετά τη διάπραξη της ληστείας, χρησιμοποίησε το κλεμμένο χρηματικό ποσό για την αγορά οχήματος, νομιμοποιώντας τα παράνομα έσοδα.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι η 22χρονη τα δύο προηγούμενα χρόνια, με το πρόσχημα ότι χρειάζεται χρήματα για να τα καταβάλει σε άνδρες που προάγουν στην πορνεία συγγενικό της πρόσωπο, κατάφερε και απέσπασε σταδιακά από 76χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 9.080 ευρώ.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για:

Α) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) COVACI (ον) Ana-Malina του Juri ή Maliuguri ή Malinguri και της Vasilica ή Vasilika, γεννηθείσα την 18-02-1996 στη Ρουμανία


Β) την υπήκοο Ρουμανίας (επ) VOINA (ον) Cassandra-Larisa του Anton και της Nicoleta, γεννηθείσα την 09-02-1997 στη Ρουμανία


Γ) τον υπήκοο Αλβανίας (επ) DEMIRI (ον) Fatjon ή Qemal ή Kemal ή Anton του Poulloum ή Pulumb ή Bonum ή Poudoum και της Lyri, γεννηθέντα την 20-10-1989

 


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, η οποία ισχύει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2019, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23510-46631 και 23510-46633 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ