Skip to main content

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία δράστη που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Φωτογραφίες του Νίκου Καρπετόπουλου, ο οποίος αποκόμισε 6.500 ευρώ από απάτες εις βάρος ηλικιωμένων, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 63χρονου Έλληνα, ο οποίος διέπραξε πολυάριθμες απάτες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον: Καρπετόπουλο Νικόλαο του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεν. 1955, στον Τύρναβο Λάρισας. 

Ο δράστης προσποιούμενος τον Διευθυντή ή Προιστάμενο οικονομικής Υπηρεσίας προσέγγιζε ηλικιωμένους και αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια, αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους. Σε δεύτερο χρόνο, σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του και εκμεταλλευόμενος τόσο την εμπιστοσύνη που είχε ήδη κερδίσει όσο και το κύρος που πήγαζε από την υποτιθέμενη θέση του, ζητούσε “δανεικά” χρήματα προκειμένου να καλύψει τα έξοδα συγγενικού του προσώπου που ισχυριζόταν ότι διακομίζεται εκτάκτως σε νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του είναι ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα άλλαζε την εμφάνισή του προκειμένου να μην είναι αναγνωρίσιμος και να δυσχεράνει το έργο των αστυνομικών Αρχών αναφορικά με τη συσχέτιση – ταυτοποίηση των στοιχείων του. Εξαπάτησε συνολικά 34 πολίτες και αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον επτά. Το παράνομο όφελος που αποκόμισε ξεπερνάει τις 6.500 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να αποσπάσει επιπλέον 9.000 ευρώ 

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς στο τηλέφωνο 2310-029470/3.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.