Skip to main content

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του «φακελάκια» καθηγητή από το ΤΕΙ Σερρών

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών ατόμων που συνελήφθησαν την 1η Οκτωβρίου από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στις Σέρρες έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της τοπικής Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πρόκειται για τον 60χρονο καθηγητή των ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και δύο ιδιώτες, 59χρονο και 50χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κατά περίπτωση για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη ο καθηγητής κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, ενώ η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στη συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018), συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα για διερευνώμενη περίπτωση δωροληψίας και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.