Skip to main content

Στη φάκα Βούλγαροι με 5.000 χάπια Έκστασι

Επιτυχία της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Καβάλας, που παγίδευσε χθες τους τέσσερις διακινητές και κατάσχεσε ναρκωτικά και 22.500 ευρώ.
Σε παγίδα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ν. Καβάλας έπεσαν χθες το μεσημέρι τέσσερις Βούλγαροι, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χαπιών στη Βόρεια Ελλάδα.

Άνδρας της ΟΠΚΕ παρουσιάστηκε ως πελάτης σε έναν από τη συμμορία (μόνιμο κάτοικο του νομού Σερρών τα τελευταία χρόνια, που φερόταν ως σύνδεσμος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών) κι έκλεισε το κρίσιμο ραντεβού για την παράδοση ποσότητας χαπιών Έκστασι, σε προαύλιο σούπερ μάρκετ στην είσοδο της Ελευθερούπολης.

Ο Βούλγαρος παρουσιάστηκε συνοδευόμενος από συμπατριώτη του και παρέλαβε προσημειωμένο ποσό χρημάτων από τον αστυνομικό – "πελάτη", ενώ λίγο αργότερα εμφανίσθηκαν οι άλλοι δύο Βούλγαροι μεταφέροντας σε σακούλα την ποσότητα των περίπου 5.000 ναρκωτικών χαπιών.

Οι αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί γύρω από το χώρο της παράνομης συναλλαγής επενέβησαν αιφνιδιαστικά και συνέλαβαν τους δύο πρώτους διακινητές, ενώ οι άλλοι δύο επιχείρησαν να διαφύγουν με το αυτοκίνητό τους, διεμβολίζοντας δύο αυτοκίνητα της Αστυνομίας. Τελικά, όμως, συνελήφθησαν και αυτοί κι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας –όπου κρατούνται.  Κατά την επιχείρηση τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ κατέσχεσαν συνολικά σχεδόν 5.000 χάπια Έκστασι, καθώς και ποσό 22.500 ευρώ που έφεραν πάνω τους τα μέλη της συμμορίας.