Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
x

ΣΤΗ FIFA ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ GREXIT

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέστειλε τις προτάσεις της για να αποφευχθεί ο αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη διάθεση της FIFA βρίσκονται οι προτάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την αποφυγή του Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Ομοσπονδία έστειλε τις προτάσεις της για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής μας από τις διεθνείς διοργανώσεις, μετά την αρνητική εισήγηση του επικεφαλής του κλιμακίου των FIFA - UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Αυτές θα τεθούν προς συζήτηση τον επόμενο μήνα, ωστόσο μετά την κατάθεση τους, οι εξελίξεις ίσως τρέξουν συντομότερα.

Στις προτάσεις της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εστιάζει στις αλλαγές των κανονισμών του πειθαρχικού ελέγχου, αλλά και στην αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις περιστατικών βίας.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις περιλαμβάνουν:

- Συγκρότηση πενταμελούς Επιτροπής η οποία κάθε βδομάδα θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και εμπρηστικών δηλώσεων από παράγοντες και αθλητές, ενημερώνοντας τα πειθαρχικά όργανα.

- Κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ως 3ου βαθμού εξέτασης των εφέσεων.

- Χορήγηση μίας μόνο αναβολής κατά την εκδίκαση υποθέσεων για όλα τα δικαστικά όργανα.

- Έλεγχο και αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των αντίστοιχων οργάνων του ποδοσφαίρου.

- Μεταφορά της αρμοδιότητας της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων από την Επιτροπή Δεοντολογίας στις Πειθαρχικές Επιτροπές.

- Την επανεξέταση όλων των κανονισμών λειτουργίας του ποδοσφαίρου με θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για την καταπολέμηση φαινομένων βίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ