Skip to main content

Στη φυλακή οι δράστες της ληστείας στο ΑΧΕΠΑ-Ελεύθερη η 39χρονη

Ο 35χρονος και ο 41χρονος οδηγούνται στη φυλακή με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας, της κατοχής όπλων και της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών.

Προφυλακιστέους έκρινε ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τους δύο εκ των τριών συλληφθέντων για τη ληστεία σε χρηματαποστολή ATM στο ΑΧΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, στη φυλακή θα οδηγηθούν ο 35χρονος και ο 41χρονος με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας, της κατοχής όπλων και της κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Η 39χρονη που κατηγορείται για απλή συνέργεια αφέθηκε ελεύθερη και της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.

Έξω από τα Δικαστήρια βρέθηκαν και σήμερα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της μεταγωγής των προφυλακισθέντων στο Αστυνομικό Μέγαρο, κλούβα των ΜΑΤ είχε αποκλείσει το σημείο επί της 26ης Οκτωβρίου, μπροστά από το κτήριο, για να μην επιτραπεί η διέλευση των αντιεξουσιαστών, ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στον χώρο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του, που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές, δεν αρνήθηκαν την εις βάρος τους καταλογιζόμενη πράξη της ληστείας, ισχυριζόμενοι πάντως ότι επέδειξαν τη μέγιστη δυνατή προσοχή ώστε να μην υπάρξουν θύματα.

Η 39χρονη, στην απολογία της, φαίνεται πως αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ληστεία, μη αποδεχόμενη ότι κατόπτευε την περιοχή κι ότι ενημέρωνε τους δύο άνδρες για την άφιξη της χρηματαποστολής, όπως της καταλογίζει η δικογραφία.

Επιπλέον εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, κατά περίπτωση, για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών που εντοπίστηκαν κατά τις κατ' οίκον έρευνες οι οποίες είχαν ακολουθήσει των συλλήψεων.

Οι ίδιοι κατηγορούμενοι σε κείμενο που υπέγραψαν τα προηγούμενα 24ωρα, κατά την κράτησή τους στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, και το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έστειλαν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όσους τους στέκονται αλληλέγγυοι, τονίζοντας ότι παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες τους.