Skip to main content

Στη φυλακή Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη: Δήμευση της περιουσίας του

Ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές του Ελαιώνα.

Πίσω στις φυλακές θα οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Αστέριος Οικονομίδης, και ο Γιώργος Σαχπατζίδη,

Δεν είναι ακόμη γνωστό για πόσο χρονικό διάστημα, ενώ τρεις ακόμη καταδικασθέντες που δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο, (ένας εξ' αυτών είναι Αμερικανός υπήκοος) θα πρέπει να παραδοθούν.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας ενώ η κόρη του στις φυλακές του Ελαιώνα.

Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όμως, θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, επικαλούμενη το ανήλικο παιδί της.

«Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη», είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας, η Βίκυ Σταμάτη. «Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο» είπε από το εδώλιο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τη δήμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου διέταξε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ του Δημοσίου, εκ των οποίων ο πρώην υπουργός θα καταβάλει το ένα εκατ.

Το Εφετείο αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ της επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.