Skip to main content

Στη ΓΑΔΑ ο «Σαράφης», στις 20.30 η κατάθεση της «Κελέση»

H εξέτασa του «Σαράφη» θα γίνει μόνο με ηχητικά μέσα και αλλοίωση της φωνής. Στις 20.30 η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση».

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του. Βρίσκεται στον 8ο όροφο, ενώ στον 14ο είναι τα μέλη της επιτροπής.

Όπως έγινε γνωστό, η εξέτασή του θα γίνει μόνο με ηχητικά μέσα και αλλοίωση της φωνής. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρχει σύστημα αναμετάδοσης της εικόνας κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, ενώ έχει απαγορευτεί και η χρήση κινητού από τον μάρτυρα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τις 20.30 σήμερα είναι προγραμματισμένη και η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» η οποία προσήλθε αυθορμήτως στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εξετασθεί από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Από την Επιτροπή κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν πλέον οι όροι για τους οποίους εκδόθηκε το ένταλμα βίαιης προσαγωγής και ήρθη η ισχύς του, υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής της σήμερα στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων, προκειμένου να εξετασθεί.

Οι δύο μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν με προστασία του προσώπου και της ανωνυμίας τους.