Skip to main content

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα συμμετάσχει ο Δένδιας

Ο ΥΠΕΞ θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ έχοντας την ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις πάνω σε διάφορα θέματα.

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ηγηθεί της ελληνικής Αποστολής κατά την εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 74ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, θα συνοδεύσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, o N. Δένδιας θα λάβει μέρος στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., όπου θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις σε ζητήματα ευρωπαϊκού, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενήσει στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ την Τετραμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, ενώ θα συμμετάσχει και στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου της ΕΕ για τη Συρία.

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, θα συνέλθει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Υπουργική Συνάντηση των χωρών μελών του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών (ACForum), ενώ την ίδια μέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στη δεύτερη Τριμερή Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας. Aκολούθως θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Διατλαντικό Δείπνο που παραθέτει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, M. Pompeo.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Ν. Δένδιας θα παραθέσει άτυπο πρωινό εργασίας στα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, του οποίου η χώρα μας έχει αναλάβει την Προεδρία από την 01.07.2019.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενήσει τη φετινή Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου όπου οι συνομιλίες θα εστιασθούν στην προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Εβδομάδας, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, μεταξύ άλλων, με τους ομολόγους του της Κίνας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, του Κατάρ, της Ιορδανίας, των ΗΑΕ, της Ινδονησίας, της Νορβηγίας και της Βραζιλίας. 

Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών στην Νέα Υόρκη θα ολοκληρωθεί με την παρακολούθηση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ.