Skip to main content

Στη γερμανική αγορά ετοιμάζεται να μπει η Kleemann Hellas

H Κleemann Hellas επιστρέφει στη χώρα που πήρε την τεχνογνωσία, διαγράφοντας μία πορεία που την έφερε μέσα στη πεντάδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών

Όλος ο κόσμος είναι μια ανοιχτή αγορά για τον όμιλο της Kleemann Hellas, που έχοντας ήδη εξαγωγές σε 98 χώρες με το 90% του συνολικού τζίρου να πραγματοποιείται σε διεθνείς πωλήσεις ετοιμάζει είσοδο με εμπορική εταιρεία στην γερμανική αγορά και δυναμική ανάπτυξη στη κεντρική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.

H Κleemann Hellas, μετά από 30 και πλέον χρόνια, επιστρέφει στη χώρα από την οποία πήρε την τεχνογνωσία ( από την άλλοτε Kleemann), διαγράφοντας μία πορεία που την έφερε μέσα στη πεντάδα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών βιομηχανιών ανελκυστήρων.

Η διοίκηση της Kleemann, βασισμένη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που συνεχίζονται μέσα στο 2015 με διψήφια ποσοστά στον ενοποιημένο τζίρο, επέλεξε να ανταμείψει τους μετόχους που έμειναν μαζί με την εταιρεία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, δίνοντας δύο επιστροφές κεφαλαίου μέσα σε διάστημα εννέα μόλις μηνών. Συνολικά, οι μέτοχοι, με τον τρόπο αυτό έχουν εισπράξει 0,28 ευρώ/ μετοχή.

Η Κleemann oλοκληρώνει στο επόμενο τρίμηνο την επέκταση της παραγωγικής θυγατρικής στη Σερβία, μία επένδυση η οποία προσεγγίζει τα 2 εκατ.ευρώ, ενώ προσδοκά σταδιακή εξισορρόπηση της ρωσικής αγοράς, ενώ πλέον κάνει δυναμικότερο άνοιγμα στη πολύ σημαντική αγορά της Τουρκίας, όπου, από το νέο logistics center προωθεί τα ολοκληρωμένα συστήματα ανελκυστήρων.  

Η εισηγμένη που έριξε μεγάλο βάρος στις εξαγωγές και από το 2011 επέστρεψε στην ανάπτυξη, έχει επιτύχει αρνητικό δανεισμό με τα δάνεια να είναι λιγότερα κατά 10 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα της Kleemann.

Η γενική συνέλευση των μετόχων, ενέκρινε επίσης την πρόταση της διοίκησης για αγορά ιδίων μετοχών, μέχρι ποσοστού 10% του συνόλου και για τιμές από 0,35 ευρώ/μετοχή μέχρι και 4 ευρώ/ μετοχή, δυνατότητα που μπορεί υλοποιηθε σε διάστημα δύο ετών.