Skip to main content

Στη Γιουνάιτεντ το ντέρμπι του Μάνστεστερ με «διπλό» στη Σίτι

Η Λίβερπουλ μετά τη νέα απώλεια της Σίτι είναι 14 βαθμούς μπροστά στην πρώτη θέση και μόνο με θαύμα θα χάσει φέτος τον τίτλο.

Το καλύτερο δώρο έκανε στην «αιώνια» αντίπαλό της Λίβερπουλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς επικράτησε της συμπολίτισσας Μάντσεστερ Σίτι και χρίστηκε και πάλι... αφεντικό της πόλης.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τους «κόκκινους διαβόλους» αλλά και για τον προπονητή της ομάδας Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, η νίκη με 2-1 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στην ομάδα τους τελευταίους μήνες.

Στο 23' η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ράσφορντ, ενώ στο 29' ο Μαρσιάλ έγραψε το... ανέλπιστο 0-2 που αποτέλεσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό για τους «πολίτες», οι οποίοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 85' με τον Οταμέντι.

Η Γιουνάιτεντ σκαρφάλωσε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας παραμένοντας πάνω από την Τότεναμ, αλλά κυρίως η Σίτι (στο χειρότερο ξεκίνημα που πραγματοποιεί σε πρωτάθλημα ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα) έμεινε στο -14 από την προπορευόμενη Λίβερπουλ που θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει τον πολυπόθητο τίτλο που κυνηγά από το μακρινό 1990!

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ λίγες ώρες πριν είχαν καθαρίσει την Μπόρνμουθ συνεχίζοντας ακάθεκτοι την ξέφρενη πορεία τους προς το πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα με 3-0 εκτός έδρας  χάρη στα τέρματα του Τσάμπερλεϊν στο 35', του Κεϊτά στο 44' και του Σαλάχ στο 54'.

Εντυπωσιακή ήταν και η Τότεναμ του Μουρίνιο που επικράτησε 5-0 της Μπέρνλι με γκολ του Κέιν στο 4' και στο 54', του Λούκας στο 9', του Σον στο 32' και του Σισοκό στο 74'.