Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ Ο ΣΤΕΦΑΝΗΣ: ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στη Λέσβο όπου επιθεώρησε τις διαδικασίες επιτήρησης και αποτροπής στα σύνορα πλέοντας με σκάφος του Λιμενικού.

Διήμερη περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της οποίας επιθεώρησε τις διαδικασίες επιτήρησης και αποτροπής στα σύνορα πλέοντας με σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ - ΕΛΑΚΤ) και επισκεπτόμενος το ειδικό τμήμα επιτήρησης της Ελληνικής Αστυνομίας στις Νέες Κυδωνιές ενώ στο Στρατηγείο της 98ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (98 ΑΔΤΕ) ενημερώθηκε για τις ενέργειες αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών και τις δράσεις επιτήρησης και πυροπροστασίας και παρείχε σχετικές κατευθύνσεις στο προσωπικό. Επίσης ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του νέου περιπολικού πλοίου ΠΠΛΣ 910 του ΛΣ - ΕΛΑΚΤ.

Το πρωί της Δευτέρας παρέστη στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αγιάσο και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, με τον οποίο επισκέφθηκαν το εκκλησιαστικό Μουσείο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Αγιάσου.

Περαιτέρω ο κ. Στεφανής:

- Κατέθεσε στεφάνι στα Μνημεία των αεροπόρων ανθυποσμηναγού Σπυρίδωνα Παπαδίτσα και αντισμήναρχου Στέφανου Κουρελιά, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος,

- Παρέστη στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, με θέμα την Ελευθερία, στο πλαίσιο Εορτασμού των 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

- Συζήτησε με τη γενική γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Ελένη Δουνδουλάκη στο Πνευματικό Κέντρο - Αναγνωστήριο Αγιάσου, με τη συμμετοχή του προέδρου του Αναγνωστηρίου Κλεάνθη Κορομηλά και του ηθοποιού Χρήστου Χατζηπαναγιώτη για τη δυνατότητα υποστήριξης του Αναγνωστηρίου και της ανακαίνισης του θεάτρου που στεγάζεται εκεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ