Skip to main content

Στη Μαδρίτη για την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Ρονάλντο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους συμφώνησε με τις ισπανικές αρχές, το καλοκαίρι του 2018, να καταβάλει ποσό 18,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη Μαδρίτη αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να παρακολουθήσει τη δίκη στην οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή, όπου οι Ισπανοί εισαγγελείς ζητούν την επιβολή ποινής φυλάκισης 23 μηνών και πρόστιμο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός, ο οποίος έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους τον περασμένο Ιούλιο, αναμένεται να κριθεί ένοχος, αφού συμφώνησε με τις ισπανικές φορολογικές αρχές το καλοκαίρι του 2018 να καταβάλει ποσό 18,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, είναι απίθανο να εκτίσει έστω και ένα μικρό διάστημα στη φυλακή, δεδομένου ότι το ισπανικό δίκαιο προβλέπει για να γίνει αυτό, μια ποινή άνω των δύο ετών, όταν κάποιος καταδικάζεται για πρώτη φορά.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι επιδιώκει πρόστιμο ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο όμως ο Ρονάλντο έχει ήδη πληρώσει, καθώς και τόκους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το πρόστιμο αυτό, το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί την Τρίτη, είναι μέρος του συνολικού ποσού που συμφωνήθηκε στον προηγούμενο διακανονισμό, ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Ο 33χρονος Ρονάλντο, θα πρέπει να ταξιδέψει στη Μαδρίτη αμέσως μετά το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Κιέβο τη Δευτέρα. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα και να είναι σύντομη, αφού οι αξιωματούχοι είπαν ότι η ακρόαση θα απαιτήσει απλά από τον Ρονάλντο να επιβεβαιώσει ότι δέχεται τη συμφωνία.