Skip to main content

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το 2015 ο Ρούνει

Στροφή 180 μοιρών έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα ότι συμφώνησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους για ακόμη πέντε χρόνια, δηλαδή ως το 2015.
Tο σίριαλ που διαδραματίστηκε το τελευταίο διάστημα με το αν θα παρέμενε η όχι στη Γιουνάινεντ ο Ρούνεϊ είχε τελικά «happy end». Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο 25χρονος διεθνής επιθετικός αποδέχθηκε την πρόταση για νέο πενταετές συμβόλαιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι ετήσιες απολαβές του θα είναι 8 εκατ. ευρώ.

Προφανώς και σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του σκηνικού έπαιξε και το γεγονός ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από οργανωμένους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων» που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να μην τον αφήσουν να πάρει μεταγραφή στην «μισητή» Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης: «Νομίζω ότι τώρα ο Γουέιν έχει καταλάβει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι χαρούμενος που δέχτηκε να μείνει, για να καθοδηγήσει τους νεότερους παίκτες και να καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα».

Ενθουσιασμένος εμφανίσθηκε και ο Ρούνεϊ: «Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράφω ένα ακόμα συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ. Μίλησα με τον προπονητή, αλλά και με τους ιδιοκτήτες και με έπεισαν ότι ανήκω εδώ. Είχα δηλώσει την Τετάρτη ότι ο προπονητής μας είναι ιδιοφυΐα. Η πίστη και η υποστήριξη προς το πρόσωπο μου με έπεισαν να μείνω».