Skip to main content

Στη μικρή πλατεία...

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, εκτός από τον πλάτανο, τη πηγή με το γάργαρο νερό και το καφενείο όπου στήνονταν τα πανηγύρια και χόρευες κότσαρι, έχουμε πολύ χώρο για ανδριάντες. Γράμμα από το χωρι
Γράμμα από το χωριό
της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου


Αγαπητή ανιψιά,

Στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπως ξέρεις, εκτός από τον πλάτανο, τη πηγή με το γάργαρο νερό και το καφενείο όπου στήνονταν τα πανηγύρια και χόρευες κότσαρι, έχουμε πολύ χώρο για ανδριάντες. Θυμάσαι δε, ότι μονίμως έχουμε στημένη μια εξέδρα για τους πολιτικούς που μας επισκέπτονται κάθε τέσσερα χρόνια και μας λένε πόσο μας νοιάζονται και να μη στενοχωριόμαστε για τους χωματόδρομους και τα πεσμένα γεφύρια, διότι η ομορφιά της υπαίθρου και της Β Θεσσαλονίκης – όνομα και πράμα - αυτή είναι.

Έτσι, εσύ που είσαι στα μέσα (ΜΜΕ) πες τους βρε παιδάκι μου, ότι αφού δεν έχουμε αυτά κι άλλα όπως το ΕΣΥ (και δεν βλέπουμε να μας έρχεται ο Λοβέρδος για να αποκτήσουμε) να μας στείλουν όποιον ηγέτη έχουν, έστω και σε...πεντελικό μάρμαρο, για να αλλάξει και να ομορφύνει λιγουλάκι ο τόπος.

Ανιψιά,
Να τους ξεκαθαρίσεις, νέτα σκέτα, ότι δεν έχουμε πρόβλημα να χωρέσουμε και να στριμώξουμε αν χρειασθεί στην μικρή πλατεία μας, τα πανηγύρια, τις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων, τους γάμους και τα μνημόσυνα, το νυφοπάζαρο , τον πλάτανο, τη φάτνη με το θειο βρέφος, το χριστουγεννιάτικο δένδρο, το καραβάκι, τη συναυλία του Ρουβα, τα πάρτι ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ, καφετέριες με νάιλον και  τραπεζοκαθίσματα με κιτς φωτιστικά και φυσικά τρεις τέσσερις ανδριάντες.

Πες επίσης στο συμπέθερο Μπουτάρη που έκανε γαμπρό...Καραπαναγιωτίδη (χαιρετίσματα στον Χάρη) να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του (του Κυρ Γιάννη) και αν δεν του «περάσει» η πρόταση για  ανδριάντα Καραμανλή στην παραλία του Μακεδονία Παλλάς, να προτείνει το χωριό μας που μοιάζει (έστω τη...νύκτα) με το Νυμφαίο πριν το αναλάβει ο πρόεδρος Μερτζος. Να είσαι καλά και να προσέχεις τα ρεύματα και τους αέρηδες, γιατί στην Αριστοτέλους αργά ή γρήγορα θα σας πάρουν και θα σας σηκώσουν. Κρίμα βρε παιδάκι μου, γιατί τελικά κι εσείς μια πλατεία έχετε…

Φιλιά
Η θεία σου, η Μανουσάκα

ΥΓ: Φέτος με την κρίση δεν απλώσαμε πολύ τραχανά και θα σου στείλω τον περσινό.