Skip to main content

Στη Μονή Λαζαριστών θα διεξαχθεί φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού το Φεστιβάλ Επταπυργίου θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών.

Στον χώρο της Μονής Λαζαριστών θα διεξαχθεί φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, μετά από απόφαση του ΔΣ της Μονής.

Η Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Δ. Σ της Μονής Λαζαριστών, Βούλα Πατουλίδου, εργάζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, προς την κατεύθυνση της επόμενης μέρας των πολιτιστικών εκδηλώσεων έτσι ώστε να μη χαθεί η χρονιά και το στοίχημα του Φεστιβάλ, αλλά και η διεξαγωγή επιπλέον καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου θα διεξαχθεί φέτος από τις 23 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου 2020.

Για να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του καλλιτεχνικού σχεδιασμού των καλοκαιρινών παραστάσεων, επισημαίνει η κ. Πατουλίδου, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έργα συντήρησης και αναβάθμισης του χώρου με αυστηρές χωροταξικές αλλαγές στη σκηνή και στα καθίσματα.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του ΔΣ της Μονής Λαζαριστών και τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του δήμου Παύλου Μελά και του ΚΘΒΕ.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Μονής Λαζαριστών: «Δεν πρέπει να χαθεί όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς και θα ήταν άδικο για το κοινό της Θεσσαλονίκης να στερηθεί πράξεις πολιτισμού που εξυψώνουν το πνεύμα αλλά και την εικόνα της πόλης»

Για τις αλλαγές που θα γίνουν, θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες του ΚΘΒΕ, που κάνει ήδη πρόβες για την παράσταση «Γκόλφω» και θα παρουσιαστεί στον ίδιο χώρο.