Skip to main content

Στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης σήμερα ο Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού και θα παραστεί στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης.

Στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης θα βρεθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, κατόπιν πρόσκλησης του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη.

Ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, όπου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού και θα του επιδοθεί το «Κλειδί της Πόλης».

Στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας Μαργαρίτη Ευαγγελίδη και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του η δημοτική αρχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στον Εσπερινό στην Παναγία Φανερωμένη, στις 18:30, και στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 20:00, και ακολούθως θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στις λαμπρές εκδηλώσεις θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  Ιουστίνος, ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αλκηβιάδης Στεφανής και άλλοι εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάνεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ έχουν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης, καθώς και επικεφαλής φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης