Skip to main content

Στη Νέα Παραλία έδεσε το παραδοσιακό σκάφος από το Κατάρ (φωτο+vid)

Στην παραλία βρίσκεται πλήθος κόσμου που έσπευσε για να δει το σκάφος. Στο σκάφος ξεναγείται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Στη Νέα Παραλία έφτασε πριν τις 8.00 το βράδυ το 40μετρό παραδοσιακό σκάφος από το Κατάρ, που κάνει μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -"Κatara"- ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022

Στην παραλία βρίσκεται πλήθος κόσμου που έσπευσε για να δει το σκάφος. Στο σημείο είναι και ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ξεναγείται στο εντυπωσιακό ξύλινο καράβι.

Ο δήμαρχος Γιαννης Μπουτάρης έτυχε εγκάρδιας υποδοχής με την κατάπλευση του σκάφους απο τον πρέσβη της χώρας και του πληρώματος του σκάφους κανόντας μια μικρή βόλτα στο κατάστρωμα συνοδευόμενος απο τους Σπύρο Πεγκα, Άννα Πολυχρονιάδου και Καλυψω Γούλα. Στην ομιλία του ο δήμαρχος έκανε λόγο για φρέσκια σχέση της Θεσσαλονίκης με το Καταρ, επισημαίνοντας την αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της χώρας Ντόχα με τη Θεσσαλονίκη μέσω της Qatar Airlines, ενώ έκανε λόγο και για ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων της Θεσαλονικης με την αραβική χώρα.
 
Στο πλοίο με την ονομασία Al Mubaraki, επιβαίνουν 16 ναυτικοί. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταξιδιού, το σκάφος θα παραμείνει στην πόλη έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Μύκονο και Πειραιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κέρκυρα, Άγιοι Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.
 
Το σκάφος θα ειναι επισκέψιμο από σήμερα για όσους βρεθούν στην παραλία της Θεσσαλονίκης.