Skip to main content

Στη Νέα Παραλία ο ανδριάντας του Καραμανλή

Την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για τη χωροθέτηση ή μη του ανδριάντα στον άξονα της οδού Αριστοτέλους, αποφάσισε κατά
Την τοποθέτηση του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, στην αρχή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου (απέναντι από το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης), μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για τη χωροθέτηση ή μη του ανδριάντα στον άξονα της οδού Αριστοτέλους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Παπαγεωργόπουλος, εξήγησε ότι διατύπωσε τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει εξεταστεί το ζήτημα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, όπου παραπέμφθηκε με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος, επισήμανε ότι η χωροθέτηση στη νέα παραλία δε δημιουργεί πρόβλημα, καθώς είναι εκτός του ιστορικού κέντρου της πόλης και εκτός της αρμοδιότητας του Συμβουλίου.

Με την πρόταση διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σχολίασε ότι το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να το διαχειριστούν οι παρατάξεις, ώστε να βγει μια ομόφωνη απόφαση.

Την πολιτική τους διαφωνία με την τοποθέτηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, Αγάπιος Σαχίνης, και τον ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Την αποστολή εγγράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού για την επίσπευση των διαδικασιών πρότεινε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Θωμάς Ακριβόπουλος.