Skip to main content

Στη Νέα Πέλλα το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Ελπιδοφόρος επισκέπτεται τους συμπατριώτες του και τους συγγενείς του, ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αυτή τη φορά, λίγο πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη.

Τον τόπο καταγωγής του τη Νέα Πέλλα θα επισκεφτεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.

Συγκεκριμένα,  το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τις τοπικές αρχές.

Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Μέγας Εσπερινός της Πεντηκοστής.

Λίγα λόγια για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Οι παλιοί κάτοικοι της Πέλλας θυμούνται ένα μικρό παιδάκι που κάθονταν στο πίσω μέρος ενός κάρου φορτωμένο με βαμβάκι με τα πόδια κρεμασμένα, που τα κουνούσε δεξιά και αριστερά στο ρυθμό της περπατησιάς του αλόγου. Από τότε έως σήμερα τα χρόνια πέρασαν, ενώ οι μνήμες έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό του.

Έτσι, ο Ελπιδοφόρος επισκέπτεται τους συμπατριώτες πρόσφυγες και τους συγγενείς του, ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αυτή τη φορά, λίγο πριν φύγει για τη Νέα Υόρκη.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έχει καταγωγή από τη Νέα Πέλλα γεννήθηκε στo Μακρυχώρι Κωνσταντινουπόλεως στις 28 Νοεμβρίου 1967. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1991. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1994 και Πρεσβύτερος στις 20 Μαρτίου 2005 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος (1994-1995), Υπογραμματέας (1995-2005) και Αρχιγραμματέας (2005-2011) της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.