Skip to main content

Στη Νέα Υόρκη ο Παπανδρέου

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ θα έχει επαφές με στελέχη σημαντικών εβραιοαμερικανικών οργανώσεων.

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ θα έχει επαφές με τον γενικό γραμματέα του διεθνούς οργανισμού και με στελέχη σημαντικών εβραιοαμερικανικών οργανώσεων.

Στο περιθώριο της συνέλευσης θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο της Κύπρου Δ. Χριστόφια, με ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής και άλλων περιοχών. Επίσης, θα παραστεί στην καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και στο γεύμα του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου την ερχόμενη βδομάδα θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.