Skip to main content

Στη Ρεάλ το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, σε αγώνα - θρίλερ

Η «βασίλισσα» της Ευρώπης επικράτησε της Σεβίλλης με 3-2 και έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου Σούπερ Καπ στην πολύχρονη ιστορία της

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της νέας σεζόν, φτάνοντας στο τρίτο Σούπερ Καπ της ιστορίας της με τη νίκη επί της Σεβίλλης 3-2 στην παράταση, στο στάδιο «Λέρκενταλ» του Τροντχάιμ, στη Νορβηγία.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που είχε πανηγυρίσει και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2016, έδειξε μέταλλο πρωταθλητή και ανάλογο χαρακτήρα όταν ισοφάρισε με τον Σέρχιο Ράμος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, παίζοντας χωρίς Ρονάλντο και Μπέιλ.

Η «βασίλισσα», όπως το 2014 στο Κάρντιφ, νίκησε για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια τους Ανδαλουσιάνους. Στην άλλη πλευρά, στον πρώτο επίσημο αγώνα του στον πάγκο της Σεβίλης ο Χόρχε Σαμπάολι έφτασε κοντά στον πρώτο τίτλο του.

Η ομάδα του όμως απέτυχε να πάρει το δεύτερο τρόπαιο, μετά το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα το 2006 στο Μονακό, ενώ η Σεβίλη ηττήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, μετά το 2014 από τη Ρεάλ (0-2) και πέρυσι (4-5 στην παράταση) από την Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ προηγήθηκε με απίστευτο σουτ του Μάρκο Ασένσιο έξω από την περιοχή στο 21΄, οι Ανδαλουσιάνοι ισοφάρισαν στο 41΄ με τον Φράνκο Βάσκες και προσπέρασαν με πέναλτι του Κονοπλιάνκα στο 72΄, αλλά ο Ράμος στο 90΄+2 και ο Καρβαχάλ στο 119΄ «γύρισαν» το ματς, κι ενώ η Σεβίλλη έπαιζε από το 93΄ με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κολοτζιέτζακ.