Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

ΣΤΗ ΡΟΔΟ Ο Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Ο υφυπουργός μετέβη αρχικά στην έδρα της 395 ΕΑΡΜΕΘ, όπου παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου, το οποίο πήρε το όνομα του Ι. Τζανιδάκη.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε, σήμερα, τη Ρόδο. Αρχικά μετέβη στην έδρα της 395 ΕΑΡΜΕΘ, όπου παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου της σε «Διοικητήριο Αντιστρατήγου Τζανιδάκη Ιωάννη», ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 19 Απριλίου 2017, εν ώρα καθήκοντος, στο δυστύχημα του Ε/Π UH-1H, στο Σαραντάπορο.

Στην ομιλία του – μεταξύ άλλων – ανέφερε τα εξής:

«…Η σεμνή αυτή τελετή ονοματοδοσίας του Διοικητηρίου της 395 ΕΑΡΜΕΘ, Μονάδα στην οποία ο Στρατηγός είχε την τιμή να υπάρξει Διοικητής, συνιστά την ελάχιστη απόδοση τιμής για το ήθος και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα, καθόλη τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας.

Αποτελεί διαχρονικά δεδομένο ότι η ιστορία κάθε λαού συνιστά το κυρίαρχο στοιχείο της εθνικής του ταυτότητας, προσδιοριστικό παράγοντα της κοινωνικής του συνοχής, αλλά και εφαλτήριο για τη πραγμάτωση των στόχων και των ιδανικών του. Τέτοια συγκλονιστικά γεγονότα, όπως η συντριβή του Ε/Π στο Σαραντάπορο, συγκροτούν το παραπάνω ιστορικό πλαίσιο αναφοράς, μέσα στο οποίο η θυσία εν ώρα καθήκοντος, διατηρεί δεσπόζουσα και κυρίαρχη θέση...»

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε στην εκδήλωση προαγωγής του αποθανόντα Χρήστου Ζαβοριανού σε Έφεδρο Υπίλαρχο. Τα διακριτικά αποδόθηκαν στην αδελφή του Υπολοχαγού (ΤΘ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ