Skip to main content

Στη Cannabis Expo ο Μπουτάρης: «Ναι» στην αποποινικοποίηση (vids)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας

Τη Salonica Cannabis Expo, την πρώτη έκθεση κάνναβης στη Θεσσαλονίκη που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Porto Palace, επισκέφθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης περιηγήθηκε στα περίπτερα, ενημερώθηκε για τις χρήσεις της κάνναβης σε φαρμακευτικό και βιομηχανικό επίπεδο, δοκίμασε τσάι και ροφήματα από διάφορες ποικιλίες του βοτάνου, ενώ έλαβε αρκετά δώρα από τους εκθέτες.



Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας.

«Στη Θεσσαλονίκη από παλιά οι δύο μεγάλες βιομηχανίες της πόλης, η Βίλκα και η Σεζάρ χρησιμοποιούσαν την κάνναβη για βιομηχανικούς σκοπούς, τσουβάλια και λοιπά», ανέφερε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του.



Υπογράμμισε πως «είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα και για το κράτος και για τον παραγωγό και για όλα» και επισήμανε ότι «είναι κρίμα που δεν έχει εκσυγχρονιστεί ακόμα η νομοθεσία μας. Μόνο τελευταία βγήκε μία νομοθεσία, δεν έχει αποποινικοποιηθεί ακόμα η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγία».



«Για αυτούς που ανησυχούν», είπε καταλήγοντας ο κ. Μπουτάρης, «το αλκοόλ το ίδιο πράγμα δεν είναι; Αν πιεις λίγο περνάς καλά, αν πιεις πολύ μεθάς. Νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε και εμείς».