Skip to main content

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Να απαλύνουμε τον πόνο από την πανδημία

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός - Έδωσε το στίγμα της αποψινής του ομιλίας - «Να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ» - Έργο πνοής η ανάπλαση

Έφτασε στη ΔΕΘ λίγο μετά τις 10:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ του εκθεσιακού φορέα, στο πλαίσιο των εργασιών του Thessaloniki Helexpo Forum, που αντικαθιστά την 85η ΔΕΘ, η οποία δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η άφιξη του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και δίχως πολυπληθή υποδοχή, ενώ έγινε χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων -παρά μόνον της δημόσιας τηλεόρασης- για υγειονομικούς λόγους.

«Είμαστε στο μέσον ενός ορμητικού ποταμού. Το στοίχημα είναι να περάσουμε στην άλλη όχθη. Απόψε θα μιλήσω για το πώς θα το πετύχουμε αυτό», είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις δίνοντας το στίγμα της αποψινής ομιλίας του.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για μια διαφορετική ομιλία. «Θα μιλήσουμε για το πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη, η κοινωνία ζητά σταθερότητα και ασφάλεια και το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση. Όσο εστιασμένοι είμαστε να απαλύνουμε τις συνέπειες από την πανδημία βραχυπρόθεσμα, τόσο εστιασμένοι είμαστε και στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να μπουν σε τροχιά ώστε να επιστρέψει η χώρα στην εμβληματική ανάπτυξη», σημείωσε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να απαλύνει τον πόνο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, επισήμανε στη διάρκεια της συνάντησης του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo.

«Να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ»

Για τη ΔΕΘ-Helexpo ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να δει την κρίση λόγω του κορωνοϊού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, επειδή ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στον εμπορικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της Διεθνούς Έκθεσης.

Έργο πνοής η ανάπλαση της ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ και είπε ότι μέσα ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης.

Ο πρωθυπουργός έφτασε φορώντας μάσκα και τον υποδέχθηκε ο κ. Τζήκας.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο υπουργός Χρήστος Σταικούρας, ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ/Helexpo, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους χώρους της Διεθνούς έκθεσης και ο κ. Τζήκας τού έδειξε, σε μακέτα, πώς θα είναι ο χώρος της ΔΕΘ μετά την ανάπλαση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 19:00 απόψε στο Βελλίδειο, σε ακροατήριο μόλις 50 ατόμων, μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί, βουλευτές και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων. Αύριο στις 13:00 θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.