Skip to main content

ΔΕΘ: Σε λειτουργία το εμβολιαστικό hub-Στη σειρά για την πρώτη δόση «Ελευθερίας»

Σε λειτουργία ο mega εμβολιαστικός σταθμός στον χώρο της ΔΕΘ με 24 εμβολιαστικά κέντρα - Ήδη από το πρωί προσέρχονται πολίτες για να εμβολιαστούν.

Στη σειρά προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση... «Ελευθερίας» στήθηκαν σήμερα πολίτες στη Θεσσαλονίκη, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του mega εμβολιαστικού σταθμού στον χώρο εντός της ΔΕΘ.

Ήδη από το πρωί, έχοντας κλείσει ραντεβού, οι πολίτες μετέβησαν στον χώρο της ΔΕΘ και περιμένοντας τη σειρά τους, εισήλθαν εντός του περιπτέρου 13 για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.



Ο mega εμβολιαστικός σταθμός, που εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής εμβολιασμού με το κωδικό όνομα «Ελευθερία», ενεργοποιήθηκε σήμερα το πρωί, θέτοντας για αρχή σε λειτουργία 24 εμβολιαστικά κέντρα (από το σύνολο των 108 σημείων εμβολιασμού) με 48 γιατρούς και δυναμικότητα για τον Φεβρουάριο 1.000 εμβολιασμών την ημέρα.

Το εμβολιαστικό κέντρο κατά της Covid-19, που θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, θα λειτουργήσει σταδιακά, ανάλογα με τον εφοδιασμό των εμβολίων και θα αποτελεί το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας.



Σε αυτό θα εμβολιάζονται άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών. Η δυναμικότητά του εκτιμάται πως θα ξεπερνάει τους 430 εμβολιασμούς την ώρα, 6.000 την ημέρα και 157.000 εμβολιασμούς τον μήνα.

«Για εμάς το στοίχημα της "ελευθερίας" είναι καθημερινό, για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι με μεγάλη υπομονή, επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, κοντά στη Θεσσαλονίκη και ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει το εμβόλιο θα ανοίγουν και άλλες γραμμές, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατών περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», δήλωσε σχετικά το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επιθεωρώντας τις εγκαταστάσεις.



Σημειώνεται πως σε λειτουργία τίθεται σήμερα και ο mega εμβολιαστικός σταθμός στο Μαρούσι.

Φωτογραφίες: Αχιλλέας Χήρας/Intimenews