Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ USNS CARSON CITY (VIDEO)

Το υπερσύγχρονο ταχύπλοο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ερμούπολης ως και την Κυριακή, καθώς σκοπός της «επισκέψεώς» του είναι η αναψυχή του πληρώματος.

Στη Σύρο έφτασε σήμερα το μεσημέρι το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, USNS Carson City.

Το υπερσύγχρονο ταχύπλοο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ερμούπολης έως και την Κυριακή, καθώς σκοπός της «επισκέψεώς» του είναι ανάπαυση και αναψυχή του 36μελούς πληρώματος του.

Μάλιστα, την αγκυροβόληση του πλέον σύγχρονου ταχύπλοου της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου στο λιμάνι της Σύρου, χαιρετίζει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την ισχυρή υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην ελληνοαμερικανική συνεργασία. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό για την υποδοχή.

Σε ανάλογη ανάρτηση, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα εκφράζει τη χαρά της για την επίσκεψη του USNSCarsonCity στη Σύρο. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα ορατό σύμβολο του πώς εμβαθύνουν τις στρατιωτικές τους σχέσεις Ελλάδα και ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Το Carson City διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με ανάρτηση, επίσης στο Twitter, των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Δείτε το video που δημοσίευσε το cyclades24.gr:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ