Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη από αύριο ο Μηταράκης - Θα επισκεφθεί τις δομές Κουτσόχερου και Διαβατών

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο υπουργός Μετανάστευσης θα μεταβεί στις δομές φιλοξενίας του Κουτσόχερου και των Διαβατών

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο και το Σάββατο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, για την 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, θα μεταβεί στις δομές φιλοξενίας του Κουτσόχερου και των Διαβατών, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών βελτίωσης που υλοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα και στα νέα συστήματα ασφαλείας που εγκαθίστανται αλλά και να συζητήσει με το προσωπικό.

Επίσης θα επισκεφθεί το περίπτερο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στη ΔΕΘ και θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παρουσίαση της ειδικής δράσης REACTION, που ενσωματώνει καινοτόμους αλγορίθμους για την επιτήρηση των συνόρων.

Αναλυτικά το πρόγραμμά του:

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός θα συμμετέχει στο 2ο Workshop που διοργανώνει η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και ειδικότερα στις 09:45, την ενότητα “Inspirational Speakers” με ομιλητές τον Αγ. Χαριστέα και Δ. Παπαδόπουλο, καθώς και στις 10:45, την Παρουσίαση Καλών Πρακτικών από τους Διοικητές των Δομών και των ΚΥΤ.  

Στις 15:30, ο κ. Μηταράκης θα μεταβεί στη Δομή Κουτσόχερου και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Λάρισας, κ. Απόστολο Καλογιάννη στις 16.30, και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό στις 17:10, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  
     
Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 10:15, ο κ. Μηταράκης θα βρίσκεται στο χώρο της ΔΕΘ όπου θα επισκεφθεί το περίπτερο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Εκεί, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα την Ειδική Δράση REACTION “Real-time Artificial Intelligence for Borders Surveillance via RPAS data analytics to support Law Enforcement Agencies”, που ενσωματώνει καινοτόμους αλγορίθμους για την επιτήρηση των συνόρων. Ο Υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στις 13:20 θα επισκεφθεί τη δομή των Διαβατών, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου.