Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται για δύο ημέρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεσμού της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης που έχει ως σκοπό να προβάλλει τη βυζαντινή παράδοση της πόλης και την αξιοποίησή της..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί έως τώρα, ο Βαρθολομαίος θα εγκαινιάσει στις 10.30 το νέο κτήριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της 26ης Οκτωβρίου 64.

Στη 1 το μεσημέρι θα βρεθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προκειμένου να εγκαινιάσει την εικαστική έκθεση της συλλογής Βαρλάμη με τίτλο «Άγιος Λουκάς ο ιατρός» και υπότιτλο «Τέχνη– Πίστη– Θεραπεία», ενώ το απόγευμα, στις 6, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, στο Διοικητήριο, όπου, μεταξύ άλλων, θα ξεναγηθεί στον τρίτο όροφο που στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.

Τέλος, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα χοροστατήσει σε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό παλαιοχριστιανικό Ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου από τις 7:00 ἔως τὶς 11:00 π.μ.