Skip to main content

Πρώτη προεκλογική επίσκεψη της Ράνιας Σβίγκου την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιεί περιοδεία εκλογικής ετοιμότητας - Σιγουριά ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές τον Σεπτέμβριο

Πρώτη επίσκεψη της Ράνιας Σβίγκου στη Θεσσαλονίκη, με την ιδιότητά της ως γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

Η έλευση της κ. Σβίγκου στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά, μόνο τυχαία και τυπική δεν είναι, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ετοιμάζονται για εκλογές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μάλιστα το φορτωμένο πρόγραμμα της γραμματέως, ολοκληρώνεται με την κομματική συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, στη διευρυμένη μάλιστα μορφή της.

Η κ. Σβίγκου, σύμφωνα με το πρόγραμμά της θα συναντηθεί αύριο στις 11.30' με τους Ενιαίους Συλλόγους Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ και του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Στις 13.00' έχει προγραμματιστεί συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (μικρομεσαίοι) και στις 14.30' ορίστηκε η συνάντησή της με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης με τη διευρυμένη σύνθεσή της έχει οριστεί για τις 18.30', με τη συμμετοχή μάλιστα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, των συντονιστών των Οργανώσεων Μελών του κόμματος και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τη Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστικά, η έλευση της κ. Σβίγκου σηματοδοτεί την οργάνωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εθνικών εκλογών, που στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούν ότι θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Άλλωστε, η κ. Σβίγκου δεν θα παραστεί τυπικά στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής, αλλά θα πραγματοποιήσει και εισήγηση.

Έχει επίσης τη σημασία του το γεγονός ότι η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το τελευταίο διάστημα είναι σε διαδικασία οργάνωσης του κόμματος, εγρήγορσης και εκλογικής ετοιμότητας. Μόλις πρόσφατα στην Αττική υποδέχτηκε τα νέα μέλη, ενώ πραγματοποίησε περιοδεία στα Τρίκαλα, ανάλογη της αυριανής.

Σχολιάζοντας την πρώτη επίσκεψη της κ. Σβίγκου στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Αμπατζάς, επισήμανε ότι «οι επισκέψεις της κ. Σβίγκου είναι στοχευμένες και θεωρούμε ότι θα γίνει αισθητή η παρουσία της. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της εκλογικής ετοιμότητας που πρέπει να έχουμε για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο και ότι είναι αναπόφευκτες. Θέλουν δε θέλουν στην κυβέρνηση, δεν μπορούν να αποφύγουν τις εκλογές. Εμείς ως κομματικός μηχανισμός έχουμε μπει σε ετοιμότητα και θα αξιοποιήσουμε τις επόμενες δυο – τρεις εβδομάδες, προτού αρχίσουν τα 'μπάνια του λαού', προκειμένου να πραγματοποιήσουμε δράσεις και εξορμήσεις στον κόσμο και να συνευρεθούν τα παλιά και νέα μέλη, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και τη μέγιστη δυνατή εκλογική προετοιμασία. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αρχίσει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος και θα ριχτούμε όλοι στη μάχη εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου».