Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Χρυσοχοΐδης - Συνάντηση με Ζέρβα

Αύριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΕΛΑΣ - Δημοτικής Αστυνομίας, παρουσία του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη.

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται αύριο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για τα επίσημα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΕΛΑΣ – Δημοτικής Αστυνομίας.

Νωρίς το πρωί, ο υπουργός θα βρεθεί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν θέματα παραβατικότητας και εγκληματικότητας στην πόλη καθώς και η λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου.

Στη συνέχεια θα μεταβούν στην οδό Μοναστηρίου για τα επίσημα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΕΛΑΣ – Δημοτικής. Παρόντες στα εγκαίνια θα είναι μεταξύ άλλων ο Επιθεωρητής Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Χρυσοχοϊδη στο Συντονιστικό Κέντρο, οι αστυνομικοί θα του παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας του. Μέσα από υπολογιστές και απευθείας συνδέσεις εποπτεύουν την πόλη και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται από κοινού.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Σε δράση το Συντονιστικό Κέντρο ΕΛΑΣ - Δημοτικής Αστυνομίας

Το Ενιαίο Κέντρο δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος στα μέσα Φεβρουαρίου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στην Αθήνα παρουσία των επικεφαλής της Αστυνομίας.

Το Συντονιστικό Κέντρο στεγάζεται στον τρίτο όροφο κτηρίου επί της οδού Μοναστηρίου 93. Στελεχώνεται από αστυνομικό προσωπικό, καθώς επίσης και από αντίστοιχο ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας. Το Κέντρο θα συντονίζει κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Θα λειτουργεί όλες τις ημέρες πλην Κυριακής και αργιών. Καθημερινές από την 07.00 έως την 22.0 και το Σάββατο τις ώρες 08.00 – 12.30.