Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη Βέλγοι ποδηλάτες

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν πέντε Βέλγοι ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν πέντε Βέλγοι ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετέχουν στον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Εθελοντών Ποδηλατών με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Τα έσοδα του Μαραθωνίου θα διατεθούν σε σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τους ποδηλάτες υποδέχθηκαν στον αύλιο χώρο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι τους έδωσαν αναμνηστικά δώρα.

Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν συνολικά 15 χώρες σε 24 ημέρες και καλύπτουν κάθε μέρα, περίπου 162 χλμ. Στην διαδρομή τους επί ελληνικού εδάφους διέσχισαν την Κεντρική Μακεδονία, περνώντας από την αρχαία Πέλλα και την Έδεσσα.

Επικεφαλής του μαραθωνίου είναι ο Ζαν, ηλικίας 64 ετών, που παίρνει μέρος για έκτη φορά σε ανάλογο εγχείρημα και δήλωσε ότι η προετοιμασία, με τη χάραξη της διαδρομής, την επαφή με τις κυβερνήσεις κλπ, πήρε ένα χρόνο.

Για έκτη φορά συμμετέχει και ο 53χρονος Γιεφ, ο οποίος σημείωσε ότι ο μαραθώνιος συνδυάζει τα οφέλη στην υγεία, με την ικανοποίηση που δίνει η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ο Γιαν, 52 ετών, συμμετέχει για πρώτη φορά σε ανάλογο εγχείρημα. Όπως δήλωσε, το πιο δύσκολο σημείο στην διαδρομή ήταν στην Αυστρία, όπου έκαναν πετάλι για 30 χιλιόμετρα ανηφόρα και στο τέρμα της τους «υποδέχθηκε», μια ξαφνική καταιγίδα. Σημείωσε ότι τους υποδέχονται πολύ καλά όπου πηγαίνουν και πρόσθεσε ότι όσο πιο νότια πηγαίνουν, τόσο πιο θερμή είναι η υποδοχή.

Ο Ποδηλατικός Μαραθώνιος Εθελοντών Ποδηλατών πραγματοποιείται από τον δήμο Αμβέρσας με τη στήριξη του πρόεδρου της φλαμανδικής κυβέρνησης, Κρις Πέετερς, του πρόεδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γκιγιόν Γκομπέρ και του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.