Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη και τον ΟΛΘ από σήμερα οι μεγάλοι της Terminal Link

Δεκαμελής αποστολή πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και αυτοδιοίκηση. Αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη Θεσσαλονίκη φθάνει από σήμερα 10μελής υψηλόβαθμη αποστολή της Terminal Link SAS, θυγατρικής του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM για συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης αλλά και τη συνεδρίαση τoυ διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, που αυτή τη φορά, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας και στα γραφεία του ΟΛΘ.

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Terminal Link, αύριο, Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζει τη στρατηγική απόφαση της εταιρείας να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη στο κυριότερο λιμάνι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, το παρών στη Θεσσαλονίκη θα δώσουν ο πρόεδρος της Terminal Link SAS και εκτελεστικό μέλος δ.σ. της CMA CGM κ. Farid Salem, ο CEO της Τerminal Link SAS και αναπλ. πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Boris Wenzel και, ο αντιπρόεδρος της Terminal Link SAS κ. Laurent Martens. Επίσης, στην αποστολή συμμετέχουν και τρία υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της China Merchants Port Holding Company Ltd (CM Ports), εταιρεία η οποία ελέγχει το 49% της Terminal Link. Η CMPorts αποτελεί τον μεγαλύτερο διαχειριστή λιμένων της Κίνας, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου συμπεριλαμβάνονται 32 λιμάνια σε 17 χώρες, σε 5 ηπείρους.

Η συνάντηση με φορείς και αυτοδιοικητικούς θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ 14:30 και 16:00. Από κυβερνητικής πλευράς θα παραστεί ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπ. Μακεδονίας και Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ παρών θα είναι και ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος.