Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
x

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ... ΑΡΗ

H δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου κινεζικών βιομηχανιών στην πόλη προτεραιότητα μεταξύ της κινεζικής πόλης Dong Guan και της Θεσσαλονίκης.

Τη δυναμική συνεργασία μεταξύ κινεζικής πόλης Dong Guan και της Θεσσαλονίκης σε αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, τουρισμό και αθλητισμό προωθεί με πρωτοβουλία του το Hellenic Trade Council (HETCO).

Σήμερα και αύριο θα βρίσκεται στην πόλη πολυμελής αντιπροσωπεία 14 κορυφαίων επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων της Νότιας Κίνας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, της βαριάς βιομηχανίας, της υγείας, του χονδρικού εμπορίου, του τουρισμού, του real estate και των κατασκευών, με επικεφαλής το Δήμαρχο της Dong Guan, Xiao Yafei.

Εκτός των επαφών με τη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της πολυμελούς κινεζικής αντιπροσωπείας στο γήπεδο «Κλ.Βικελίδης» και τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Άρης, καθώς και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ – HELEXPO).

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόεδρος του Hellenic Trade Council είναι η αδερφή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρου Καρυπίδη, Ειρήνη.

«Η Dong Guan αποτελεί το 4ο μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο της Κίνας, και διαθέτει μεγάλη παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή.  Στόχος του Δήμου της Dong Guan είναι μέσω της Ελλάδας να ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές των προϊόντων του στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, δημιουργώντας ένα μόνιμο εκθεσιακό χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Αντισταθμιστικά επιδιώκεται η δημιουργία μόνιμου εκθεσιακού χώρου της Ελλάδας στη Dong Guan, που θα δώσει νέα δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές στη Νότια Κίνα, όπως και η μεταφορά ελληνικής τεχνογνωσίας σε θέματα αγροτικής παραγωγής και βιολογικών καλλιεργειών.

Παράλληλα, στον τομέα του τουρισμού υπάρχει υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη κατασκευή θεματικών τουριστικών χωριών στη Dong Guan, όπου θα προβάλλονται η Θεσσαλονίκη και δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί με έμφαση στην ελληνική γαστρονομία και πολιτισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Hellenic Trade Council.

φωτογραφία αρχείου

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ