Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας - Θα ζητήσει ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Αλ.Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΘ- Helexpo και θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης.

Το βράδυ θα πραγματοποιήσει ομιλία και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει ως εξής:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo

10:30 Συνάντηση με Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΘ- Helexpo

10:45 Περιοδεία σε Περίπτερα της Έκθεσης

19:30 Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου
13:00 Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ: Ρύθμιση ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας

Πρόταση για την άμεση ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας αναμένεται να καταθέσει απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει σε αναλυτική πρόταση για τη διαγραφή των βαρών τα οποία γεννήθηκαν μέσα στην περίοδο του lockdown και οφείλονται κατά κύριο λόγο όχι σε δομικές αδυναμίες των επιχειρήσεων αλλά στους άνωθεν περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην αγορά στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, η πρόταση εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει τη διαγραφή όχι μόνο τόκων και προσαυξήσεων αλλά και ενός σημαντικού τμήματος της βασικής οφειλής. Στόχος της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφυγή των «λουκέτων» για χρεωμένες επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι σε συνθήκες κανονικότητας μπορούν να ανακτήσουν τον δυναμισμό τους και να ενισχύσουν την απασχόληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει ξεχωριστές προτάσεις για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και θα παρουσιάσει ένα ευρύ πλέγμα προτεινόμενων ρυθμίσεων για την προστασία επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τα επιβαρυμένα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε αυτές τις διατάξεις θα περιλαμβάνεται όπως όλα δείχνουν και ειδικό πρόγραμμα για την επιδότηση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων.