Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη με Κικίλια στην περιφέρεια για τον κορωνοϊό

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων προκάλεσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στις 5 το απόγευμα συγκαλείται εσπευσμένα σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξεταστούν τα μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης που διαμορφώνεται.

Διαβάστε: Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού - Γυναίκα 38 ετών

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσαν εκτάκτως σήμερα στην Περιφέρεια τους άμεσα εμπλεκόμενους για να δουν πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ενδεχομένως τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Στη σύσκεψη, εκτός του περιφερειάρχη και του υπουργού θα συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας (έχουν στον έλεγχό τους όλα τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας) Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου και η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στην Περιφέρεια με τα στελέχη των διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα.