Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη ο Ρίβλιν για τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Η τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα, στις 11:15.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στο χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα, στις 11:15.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι δύο ηγέτες θα επισκεφτούν την περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, όπου πρόκειται να ανεγερθεί το Μουσείο, και θα φυτέψουν συμβολικά δύο δέντρα.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Ελευθερίας και θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το ομώνυμο Μουσείο.

Χθες ο κ. Ρίβλιν ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και την ελληνική κυβέρνηση για την αμέριστη βοήθεια τους όσον αφορά την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος
Όπως είπε, σε δηλώσεις του κατά την συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλο, το Μουσείο θα σημάνει το «ποτέ πια». «Ποτέ πια στον αντισημιτισμό, ποτέ πια στον ρατσισμό».