Skip to main content

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - Σύσκεψη Κοντοζαμάνη με τις υγειονομικές αρχές

Επαφές με υγειονομικές αρχές της πόλης έχει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να έχει επαφές με υγειονομικές αρχές της πόλης.

Ο κ. Κοντοζαμάνης βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπου προεδρεύει σύσκεψης με τις διοικήσεις της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και με διοικητές νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Σημειώνεται ότι το εθνικό σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με την πίεση στα δημόσια νοσοκομεία να αυξάνεται συνεχώς, λόγω της αξιοσημείωτης αύξησης των εισαγωγών μέσα στον Μάρτιο.

Ο ρυθμός αύξησης των εισαγωγών από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες των ειδικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκαήμερο του χρόνου οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ήταν 10 με 12 ανά εφημερία, ενώ στις αρχές Φλεβάρη αυξήθηκαν στις 20 με 22.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Συναγερμός ξανά στα νοσοκομεία, διπλασιάζονται οι εισαγωγές Covid

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα στην πόλη παρουσίασαν άνοδο κατά 28% και η αύξηση της πίεσης στις νοσηλευτικές μονάδες είναι αισθητή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 800 άνθρωποι νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη, που την ίδια ώρα κατέγραψε 245 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο. 240 ήταν μόνο χθες οι εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κοντοζαμάνης θα επισκεφθεί το γενικό νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το γενικό νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».