Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα για επαφές με φορείς η πρέσβης της Ινδίας

H Shamma Jain θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της πόλης, ανάμεσα τους το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ – Helexpo

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα η πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα κ. Shamma Jain, προκειμένου να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης – ανάμεσα τους το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ – Helexpo. Τα ραντεβού έχουν κλειστεί σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η συμμετοχή της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρόθεση της Ινδίας είναι να παρουσιάσει τόσο το παραδοσιακό, όσο και το σύγχρονο οικονομικό, επιχειρηματικό και παραγωγικό πρόσωπο της χώρας. Στο περίπτερο 13, σε συνολικό εμβαδό 3.000 τετρ. μέτρων, αναμένεται να συστεγαστούν πολλοί τομείς, από τη φαρμακευτική βιομηχανία και τις νέες τεχνολογίες –πληροφορική, αεροδιαστημική κ.λπ.-, μέχρι τα υφαντουργικά προϊόντα, στα οποία η Ινδία έχει μεγάλη παράδοση.

Τη συμμετοχή οργανώνει ο ITPO (India Trade Promotion Organisation), o δημόσιος φορέας προώθησης των εμπορικών συναλλαγών της χώρας, ο οποίος ανήκει στο υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας. Πιθανότατα της ινδικής αποστολής στη ΔΕΘ θα ηγηθεί ο υπουργός Εμπορίου, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή τα επιμελητήρια της Βομβάης, αλλά και της πολιτείας Καρνάτακα, στην οποία έχουν εγκαταστάσεις πολλές πολυεθνικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται κυρίως στην πληροφορική και γενικότερα στις νέες τεχνολογίες.