Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα παραδοσιακό ξύλινο σκάφος του Κατάρ

Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Νέα Παραλία - Επισκέψιμο για δύο ημέρες το σκάφος.

Ένα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, που κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας αναμένεται να δέσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Το πλοίο με την ονομασία Al Mubaraki, υλοποιεί μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ -"Κatara"- ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου. Σε αυτό επιβαίνουν 16 ναυτικοί ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ταξιδιού, αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 24 Ιουλίου, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε. Στην πόλη θα παραμείνει έως την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς Μύκονο και Πειραιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κέρκυρα, Άγιοι Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

Στην Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στις 19.00, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, όπου και θα δέσει για δύο ημέρες. Οι ναυτικοί θα υποδεχθούν τους Θεσσαλονικείς και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος - μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ.