Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη ο Χαρδαλιάς - Η αναφορά του σε συγκεκριμένα μπαρ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υφυπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος για τα σημεία συγκέντρωσης των νέων και τα μπαρ που δεν τηρούν τα μέτρα

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λίγα 24ωρα μετά το καμπανάκι που έκρουσαν κυβέρνηση και επιδημιολόγοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πόλη με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι θα έρθει στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Δεν έχει γίνει γνωστό το πρόγραμμα του υφυπουργού κατά την παραμονή του στην πόλη, ωστόσο, αναμένεται να έχει επαφές με υγειονομικούς παράγοντες αλλά και με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση στην πόλη, για τα σημεία που συγκεντρώνονται κυρίως νεαρά άτομα, ενώ εντύπωση ότι ονομάτισε συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα σε σχέση με τον επιτρεπόμενο αριθμό των ατόμων και την τήρηση του ωραρίου.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Χθες, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη αν και η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο του Χάρτη Ασφαλείας είναι πάρα πολύ κοντά στο να φτάσει το τρίτο, να αγγίξει δηλαδή το πορτοκαλί.

«Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά, τα μαγαζιά ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί», σημείωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας απευθύνοντας έκκληση κυρίως στους νέους να προσέξουν τις συναιθροίσεις και τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς και λιγότερο ανοιχτούς χώρους (δείτε εδώ).