Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Έρευνας του Καρκίνου

Το Συνέδριο θα διοργανωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου, στις 19-20/1, στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace».

Το «1ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο Έρευνας του Καρκίνου» θα διοργανώσει η Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου, στις 19-20/01/2018,  στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, στο συνέδριο προσκλήθηκαν και θα συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων, Θράκης, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ", το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Ογκολογικές Ερευνητικές Ομάδες (η Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα, η Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, η Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρο-Γεννητικού Καρκίνου), η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και τέλος η Φαρμακοβιομηχανία που ασχολείται με την έρευνα νέων μορίων για τη θεραπεία του Καρκίνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Είναι η πρώτη φορά που θα συγκεντρωθούν οι περισσότεροι έγκυροι φορείς της χώρας που ασχολούνται με την Έρευνα του Καρκίνου από τη βασική και εργαστηριακή έρευνα, μέχρι διεθνείς κλινικές μελέτες για νέα μόρια και φάρμακα για τον Καρκίνο. Με το Συνέδριο αυτό ευελπιστούμε στο πλησίασμα όλων των φορέων που ενεργοποιούνται στην Έρευνα του Καρκίνου στην Ελλάδα με σκοπό αφενός την ανακοίνωση και παρουσίαση των Ερευνητικών δραστηριοτήτων κάθε Κέντρου και Ομάδας σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο και αφετέρου στην ώσμωση των Ελλήνων Ερευνητών για ανταλλαγές σκέψεων και αφορμές συνεργασιών.

Το «1ο Πανελλήνιο Συμεωνίδειο Συνέδριο Έρευνας του Καρκίνου» οργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης του Καρκίνου η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και ο κύριος κορμός των μελών της προέρχεται από Επιστήμονες του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο. Γίνεται προς τιμήν του αείμνηστου Καθηγ. Αλεξάνδρου Συμεωνίδη, που ήταν ιδρυτής του νέου Θεαγενείου και θεμελιωτής της έρευνας του Καρκίνου στη Βόρεια Ελλάδα. Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του Συνεδρίου, θα δοθεί η 44η Συμεωνίδειος Διάλεξη. Ομιλητής ορίστηκε ο Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κουκούλης και το θέμα που θα αναπτύξει: «Από τη Παθολογική Ανατομική στη Μοριακή Ιστοπαθολογία».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

Η συμμετοχή  είναι δωρεάν και η παρουσία όλων τιμητική.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου

Δρ Χαράλαμπος Ανδρεάδης

Παθολόγος Ογκολόγος

Δ/ντής Γ. Τμήματος Κλινικής Ογκολογίας Α.Ν.Θ. Θεαγένειο

Τηλ: 2310898721, fax: 2310898753, mail: andreadisc@gmail.com».