Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty»

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν περίπου 300 τουρίστες, οι οποίοι κατέφθασαν στο λιμάνι της πόλης από τη Σμύρνη με το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty».
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκαν περίπου 300 τουρίστες, οι οποίοι κατέφθασαν στο λιμάνι της πόλης, σήμερα το πρωί, από τη Σμύρνη. Οι τουρίστες παρέμειναν στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οπότε και το κρουαζιερόπλοιο «Ocean Majesty», αναχώρησε για τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου.

Μέχρι τον Οκτώβριο, το «Ocean Majesty», χωρητικότητας 1.000 ατόμων, με αφετηρία την τουρκική πόλη, θα καταπλεύσει άλλες πέντε φορές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτόρων έχουν ήδη ζητήσει από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), να προχωρήσει σε εκπτώσεις στα τέλη ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων και να προωθήσει την εκβάθυνση της προβλήτας, στην οποία «δένουν», τόσο αυτά όσο και άλλα επιβατηγά πλοία, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα κατάπλου στο λιμάνι μεγαλύτερων σκαφών.

Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό του κτιρίου του επιβατικού σταθμού, που αποτελεί - όπως τόνισαν - τη «βιτρίνα» του λιμανιού για όσους επιβάτες προσεγγίζουν τη Θεσσαλονίκη από τη θάλασσα.