Skip to main content

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κατάστημα της αμερικανικής Russell Athletic

Το αμερικανικό brand αθλητικής ένδυσης ανοίγει το πρώτο του κατάστημα επί ελληνικού εδάφους στη Θεσσαλονίκη - Στόχος η διείσδυση και σε άλλες πόλεις

Όταν ένα πανίσχυρο αμερικάνικο brand της αθλητικής ένδυσης, με παγκόσμια παρουσία και ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, ποντάρει στη Θεσσαλονίκη για το άνοιγμά του στην ελληνική αγορά, τότε τα «νέα είναι καλά» για την αγορά της πόλης.

Ο λόγος για την Russell Athletic, που σύντομα θα ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βύρωνος.

H Russell Athletic παράγει μία διευρυμένη γκάμα ρούχων για άντρες, γυναίκες και παιδιά εμπνευσμένη από την αμερικάνικη κολεγιακή κληρονομιά της. 

Μέχρι σήμερα η Russell Athletic, η οποία βρίσκεται στο ισχυρό portfolio της Top Trends (η εταιρεία αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και Κύπρο τα εμπορικά σήματα Sκechers, Russell Athletic, Spalding, Aeropostale, STIGA, CROCODILINO, Hi-Tec Sports και Magnum), είχε παρουσία μόνο σε καταστήματα αθλητικών ειδών.

Ωστόσο η συνεχής αύξηση των πωλήσεων της ώθησε την εταιρεία να προχωρήσει στη μίσθωση καταστήματος στην οδό Βύρωνος, δίπλα ακριβώς από το κατάστημα Sκechers, που άνοιξε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή 103 και Βύρωνος, στην περίοδο των γιορτών. Το κατάστημα της Russell Athletic – που αυτό το διάστημα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαμόρφωσης του χώρου - αναμένεται να ανοίξει σύντομα τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό της πόλης.

Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς η Top Trends, εκτιμά πως οι Θεσσαλονικείς αγαπούν και είναι, ιδιαίτερα, ενημερωμένοι για τη μόδα. Πάντως στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω διείσδυση στην ελληνική αγορά τόσο της Russell Athletic όσο και των υπολοίπων, δυνατών, εμπορικών σημάτων που εκπροσωπεί.

Ποια είναι η Russell Athletic

Η Russell Athletic ξεκίνησε την ιστορία της στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, το 1902, δημιουργώντας στολές για ένα ευρύ φάσμα αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το μπέιζμπολ, το softball και το βόλεϊ. Η εταιρία προμήθευε στολές και ενδύματα για πολλές επαγγελματικές αθλητικές ομάδες των μεγάλων πρωταθλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και για τα γυμνάσια, τα κολέγια, τα πανεπιστήμια και τις ομάδες δευτερευόντων πρωταθλημάτων.

Χτίζοντας πάνω στη μακρά ιστορία της, στηριζόμενη στην εμπειρία του ενός αιώνα και πλέον, η Russell θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο της αθλητικής ένδυσης. Από το 2017, η εταιρεία σταμάτησε να ασχολείται με τη δημιουργία αθλητικών στολών και εστιάζει στην παραγωγή casual αθλητικών ενδυμάτων που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια.

Λίγα λόγια για τη Skechers

Η Skechers USA, Inc., με κύκλο εργασιών ύψους 4,16 δις που την καθιστά παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των αθλητικών και lifestyle παπουτσιών, σχεδιάζει, αναπτύσσει και διαθέτει πάνω από 3.000 διαφορετικά μοντέλα παπουτσιών για άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Η αμερικανική εταιρεία, απέκτησε πρόσφατα, το δικό της χώρο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή 103. Η Skechers διαθέτει παρουσία στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε Γλυφάδα, Περιστέρι, Νέα Ερυθραία, και στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen καθώς και στη Θεσσαλονίκη, τόσο με το ‘νεοαφιχθέν’ κατάστημα στην Τσιμισκή, όσο και με κατάστημα στην Πυλαία, στο Mega outlet.